Welke outfit heb jij nodig voor jouw dansstijl?

Wil jij een danser worden en wil je weten wat je daarvoor nodig hebt? Om te starten met dansen is belangrijk dat je de juiste dansartikelen hebt. Wat je nodig hebt is bij elke dans verschillend. Hier lees jij wat jij nodig hebt voor elke dans! 

Streetdance/breakdance/hiphop

De kleding voor bijvoorbeeld streetdance, breakdance of hiphop is kleding dat lekker comfortabel moet zitten. Het moet een beetje los zitten, stretch baar zijn zodat je lekker makkelijk kan dansen en soepel kan bewegen. Streetdance, breakdance of hiphop is een soort dans waar bewegingsvrijheid comfort belangrijk is. Kies een goede dansbroek met een leuke top en mooie sneakers. Dans je in een groep? Dan is het leuk om allemaal dezelfde kleuren te dragen of misschien wel zelfs dezelfde kleren. 

Ballet

Als je ballet wil beoefen heb je een balletpakje nodig, een panty en balletschoenen. De kleur is afhankelijk van wat jouw balletschool adviseert. Bij balletschoenen is belangrijk dat de schoenen goed aansluiten, maar wel genoeg ruimte heeft om je voeten te kunnen te rekken. Verder kan je ballet outfit nog mooier maken met bijvoorbeeld beenwarmers, vestjes of een mooie rok. De meest voorkomende kleuren in ballet zijn roze, wit of zwart. Een extraatje wat je nog kan toevoegen aan je outfit is een haarrekker. Dat zorgt ervoor dat je tijdens het dansen niet gehinderd wordt door je haar. 

Jazz

Voor jazz en/of moderne dans wordt geadviseerd om strakke danskleding te dragen. Zo zijn de dansbewegingen makkelijker te zien. Daarnaast heb je ook goede dansschoenen nodig als je het fijn vindt om op schoenen te dansen. Anders kan je namelijk ook op blote voeten dansen, sokken of dansvoetjes. 

Zumba

Zumba wordt vaak ook fitness dans genoemd. Vaak is voor dit soort dansen een fitnessoutfit al geschikt. Hierbij zijn de schoenen wel belangrijk. Het is slim om te kiezen voor schoenen die stevig zijn en daardoor voldoende demping hebben.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Mode