Soorten muziek voor op een bruiloft

Je bruiloft is een van de belangrijkste dagen van je leven, waar je optimaal van wilt genieten. Maar voordat die dag aanbreekt, is er een hele hoop van te voren dat geregeld moet zijn. Een bruiloft wordt namelijk niet vanzelf leuk, het is iets dat je leuk moet maken. Zo moet je een gastenlijst opstellen, de bruidsjurk kiezen, voor de catering zorgen, speeches voorbereiden, oefenen met dansen en wellicht het belangrijkste; goede muziek uitkiezen. Zonder muziek wordt jouw bruiloft maar een saaie bende, dus is de muziek een belangrijk onderdeel van het laten slagen van je bruiloft of niet. Maar wat voor muziek moet je kiezen? Wat voor keuzes zijn er eigenlijk in muziek bij een bruiloft? In dit blog een aantal tips voor muzieksoorten die je prima voor een bruiloft kan gebruiken. 

Een live band

Live is altijd leuk en op een bruiloft kan dit zeker een hele goede indruk achterlaten. Bij een live band kan je een band uitzoeken die muziek speelt waar jullie van houden, waardoor het muziek wordt die persoonlijk voor jou is gemaakt. Daarnaast zien bands hoe het publiek reageert op iets, dus kunnen ze er ook een hele show bij geven door iedereen mee te laten klappen of mee te laten zingen. Het nadeel van een live band is echter wel dat het vaak duurder is en ze een minder divers arsenaal aan liedjes hebben. Ze kunnen niet van de blues overgaan op metal van de een op het andere moment. 

Een bruilofts DJ

Een bruiloft DJ is een logische keuze voor een bruiloft, doordat die zo divers kan zijn. Hij kan muziek spelen in elk genre, zodat je eerst rustige muziek door hem kan laten afspelen en als het bruiloftsfeest eenmaal op gang komt, zorgt hij ervoor dat iedereen zich naar de dansvloer kan begeven. Het voordeel tegenover live acts is dat die zich niet bindt aan een genre, maar kan aanvoelen wat wanneer gespeeld kan worden. Daarnaast heeft een dj ook geen pauze nodig en weet je dat er bijna niks mis kan gaan, doordat de muziek alleen maar afgespeeld wordt en niet live gezongen. Het kan dus niet zo zijn dat iemand zijn stem op de muziek niet goed klinkt. Het nadeel van een dj tegenover live acts is dan wel weer dat het minder persoonlijk is en toch iets minder gevoelig. als iemand live zingt kan dat veel mooier en beter overkomen. Het is dus een keuze die je moet afwegen tegenover elkaar. Mocht je nog op zoek zijn naar een bruiloft DJ, kan artistic productions wellicht wat voor je betekenen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Feest