Leukste dingen in Overijssel

Bezienswaardigheden Overijssel

Tegen de Duitse grens in het Oosten van het land ligt het mooie Overijssel, vijf streken die overigens niet officieel zijn. Er zijn voldoende bezienswaardigheden Overijssel, om te beginnen de prachtige rivieren in de regio. De bekende Ijssel, de Overijsselse Vecht die erg geliefd is bij de mensen, de romantische Dinkel en de kleine Regge en Reest. Verder is er prachtige natuur waar je heerlijke buitensporten kunt doen, maar ook een tochtje op de mountainbike hoort er natuurlijk bij. Vergeet de regio Twente niet, een eigenzinnige regio met zijn eigen kenmerken.

Geliefde plekjes in de regio

Natuurlijk zijn er naast de bezienswaardigheden Overijssel ook plekjes die geliefd zijn bij veel mensen, het Vechtdal komen bijvoorbeeld in de zomer vaak vakantiegangers om te genieten van de leuke omgeving. De plaatsen Ommen, Dalfsen en Hardenberg zijn leuke kleine stadjes waar je naartoe kunt gaan, de familiecampings zijn erg populair bij de echte campinggangers. Vind je water mooi, dan zit in je Giethoorn zeker op zijn plaats. Huur een bungalow aan het water in het vakantiepark en het wordt zeker genieten. Natuurlijk mag een sloep daarbij niet ontbreken om lekker rond te varen.

Bezienswaardigheden Overijssel

De grotere steden

In de regio zijn er ook wat grotere steden aanwezig, Almelo, Hengelo en Deventer die ook leuke bezienswaardigheden Overijssel hebben. Ben je een liefhebber van een oud stadscentrum, dan moet je zeker Kampen niet vergeten. Het ligt ongeveer 15 km van Zwolle af, de stad kent ontelbare monumenten die nog zijn bewaard. Schitterende historische monumenten met name gebouwen, toren en poorten, de ophaalbrug met zijn gouden wielen moet je echt gezien hebben. Maar ook het stedelijk museum is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Ook Kamper Kogge, een prachtig gereconstrueerd handelsschip uit de veertiende eeuw is erg mooi en een bezienswaardigheid om te gaan kijken.