23 januari 2022

Kies voor een goed boekhoudprogramma

1 min read

Boekhouden is niet bij iedere ondernemer een geliefd onderdeel omdat het vaak veel tijd in beslag neemt maar ook niet iedereen er evenveel verstand van heeft. Wil je de boekhouding toch netjes in orde brengen? Kies dan voor een digitaal programma om het makkelijker te maken.
Kijk wat geschikt is

Er zijn diverse programma’s beschikbaar om mee te boekhouden en welke je kiest is van verschillende factoren afhankelijk. Kijk altijd naar wat je ermee wilt doen, of je er makkelijk mee kunt werken en het begrijpelijk is maar ook naar de grootte van je onderneming.
Programma voor kleinere bedrijven

Heb je een eenmanszaak of een klein tot middelgroot bedrijf? Dan is een programma zoals Yoursminc zeker geschikt. Je krijgt naast het onderdeel waarmee je online kunt boekhouden ook een facturatieprogramma tot je beschikking en een CRM systeem waarmee je de gegevens van je klanten kunt registreren en ze aan je kunt binden.
Veel verschillende handelingen mogelijk

Tijdens het boekhouden kunnen zich diverse handelingen voordoen. Deze kun je als ondernemer zelf uitvoeren maar je kunt er ook iemand voor inhuren. Voordeel van een goed digitaal programma is dat de boekhouding minder tijd kost maar wel netjes in elkaar steekt en makkelijk aan iemand anders door te geven is. Zo geef je de gegevens niet alleen door aan een administratief medewerker maar zijn deze ook goed te gebruiken voor de aangifte van btw of klantenlistings.