Het hebben van een laag zelfvertrouwen kan je leven schade toebrengen, maar vertrouwen krijgen kan eenvoudig zijn

Wanneer je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, is het erg moeilijk om vooruit te komen op elk gebied van je leven. Je moet alle goede dingen zien gebeuren met ‘andere’ meer zelfverzekerde mensen. Mensen, die van nature zelfvertrouwen hebben, begrijpen gewoon niet hoe het is om te lijden aan een laag zelfvertrouwen. Je merkt voortdurend dat je je in gesprekken en in het leven terughoudt en dat al het geluk en succes naar anderen gaat.

Methode

De meeste mensen met een laag zelfvertrouwen hebben, of het nu positieve affirmaties of verbeeldingen zijn, verschillende methoden geprobeerd om de situatie te verbeteren. Voor sommigen werkt dit, maar voor anderen lijkt het nooit te beklijven. Wat je op één dag wint, kan snel weer vervagen als je terugkeert naar je de oude denkgewoonten.

Tijd

Mensen die geen zelfvertrouwen hebben, besteden te veel tijd aan het verbergen van het leven en besteden niet genoeg tijd om een actieve rol te spelen. Dit kan tot allerlei problemen leiden, zoals bijvoorbeeld een gebrek aan succes of een gebrek aan liefde en alles leidt uiteindelijk tot een gebrek aan zelfontplooiing. Dit heeft de neiging om het probleem te versterken en tot een verdere daling van negatieve gevoelens en een laag zelfbeeld te leiden.

Natuurlijk is het tegenovergestelde ook waar: als je op magische wijze zelfvertrouwen in een deel van je leven zou krijgen, zou dit weer leiden tot meer vertrouwen op andere gebieden. Al snel zou dit gevoel zich door je leven verspreiden.

Zelfvertrouwen

Als je geen zelfvertrouwen hebt, moet je het advies opvolgen van iemand die heeft meegemaakt wat jij ook meegemaakt en die zichzelf uit de ellende van een laag zelfbeeld en negatieve gevoelens heeft geholpen en aan de andere kant is uitgekomen. Of je zoekt een robuuste en beproefde methode om geleidelijk je zelfvertrouwen te vergroten en de resultaten gestaag af te leveren.

Leren

Door te leren hoe je het gevoel van zelfvertrouwen kunt genereren, kun je gedurende je hele leven beginnen aan het ontdekken van de eenvoudige geneugten van toenemend vertrouwen. Als je direct leert hoe je het werkelijke gevoel van zelfvertrouwen kunt vergroten, begin je dit ook te denken en stel je je zelfverzekerde gedachten voor. Vertrouwelijke gedachten leiden je naar zelfverzekerde acties.

Het is bewezen dat we vanuit onze gevoelens denken en dat onze gevoelens direct onze gedachten voeden. Dus alles wat je hoeft te doen, is te leren hoe je meer positieve gevoelens kunt voelen en de negatieve gevoelens kunt verzachten of teniet kunt doen.
Lees op onze website meer over –  Eigenwaarde betekenis.