Geschikte analoge tijdschakelaar

Ik heb er een hekel aan, de wekker. Die gaat iedere ochtend weer vroeger af, of zo lijkt het. Maar een wekker gebruiken om het groeien en bloeien van je planten in de gaten te houden is wel heel veel werk. Het water geven moet je steeds zelf doen. Op tijd de juiste hoeveelheid mest en plantenvoedsel toevoegen aan het water of verspreiden, ook dat is allemaal handwerk. Of toch niet?
Ik zet een analoge tijdschakelaar op de verlichting en het daglicht voor je planten komt wanneer ik dat wil. Er staat ook een tijdschakelaar op de sprenkler installatie die ik boven de planten heb opgehangen. Alle planten krijgen dus netjes op tijd de juiste hoeveelheid water.

Een tijdschakelaar pakt je niet al het werk af.

Dat heb ik natuurlijk wel even allemaal netjes moeten instellen, wanneer de analoge tijdschakelaar op ‘open’ gaat, en wanneer weer ‘dicht’. Maar dat heb ik maar een keer hoeven doen. Ook voor de verlichting, ik kan het natuurlijk ook veranderen.  Wat overblijft zijn de klusjes die echt alleen maar door een mens gedaan kunnen worden. Het oogsten en het planten moet ik toch echt wel zelf doen. Ook het schoonhouden en de algemene verzorging van de kassen is mensenwerk.  Maar ik hoef, dank zij de analoge tijdschakelaars, niet meer dag en nacht thuis te blijven om op tijd bij de kassen te kunnen zijn.