3x stylingadvies: outfits en tassen

Sta jij ook altijd onhandig van alles in je tas te proppen of kun je weer niks vinden in jouw tas? Grote kans dat jij de verkeerde tas hebt gekozen voor de gelegenheid. Men weet zich vaak te kleden naar een gelegenheid, maar vergeet dan vaak de accessoires aan te passen. Zonde, want het soort tas dat je bij je hebt, spreekt duidelijk uit naar welke gelegenheid je gaat. Je kunt tassen dus zien als een belangrijk onderdeel van de totale outfit. Ben jij benieuwd welke tassen het beste passen, bij welke gelegenheden? Je leest het allemaal hier in dit artikel!

Stylingadvies 1: Kleden voor een zakelijke gelegenheid

Wanneer je naar een zakelijke gelegenheid gaat, wordt er van je verwacht dat je je daarnaar kleed. Uiteraard zijn er verschillende soorten werkgelegenheden, waardoor er andere kledingvoorschriften gelden. Zo zijn er formele zakelijke gelegenheden en zakelijke gelegenheden die meer informeel zijn.

Informele zakelijke gelegenheden

Bij een informele zakelijke gelegenheid, zijn er verschillende opties mogelijk. Zo kunnen de heren een gewone broek aan en deze combineren met een overhemd of een nette trui. Onder de broek kunnen herenschoenen gedragen worden of nette sneakers. Vrouwen hebben dezelfde speelruimte. Er mag flink gecombineerd worden, zolang het maar met iets netjes gaat.

Naar informele zakelijke gelegenheden, kun je verschillende tassen meenemen. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale schoudertas of een laptoptas. Een aktetas wordt vaak als ouderwets gezien. Dames kunnen ook gerust een nette handtas meenemen.

Formele zakelijke gelegenheden

Wanneer de zakelijke gelegenheid formeel is, wordt er van de heren verwacht dat ze in pak komen. Onder het pak worden nette herenschoenen gedragen, gemaakt van leer of suède. Dames dragen naar een formele zakelijke gelegenheid een broekpak of een kokerrok met een colbert. 

De tas die meeneemt naar een formele zakelijke gelegenheid, is een aktetas of een laptoptas. Een schoudertas wordt als te casual ervaren; laat die dus thuis. Vrouwen kunnen ook een nette handtas meenemen naar een formele zakelijke gelegenheid.

Stylingadvies 2: Kleden voor een schoolgelegenheid

Op de meeste scholen hebben studenten de vrije keuze om zich te kleden naar hun eigen stijl. Vaak wordt er wel van je verwacht dat je je alledaagse kledij aantrekt en niet te feestelijk. Dit zien scholen vaak als ongehoorde uitingen.

Wanneer je naar school toe gaat, kun je het beste kiezen voor een rugzak of een schoudertas. Een laptoptas wordt over het algemeen gebruikt voor zakelijke gelegenheden. Sommige vrouwen nemen een handtas mee naar school, maar dat kan schade aan de tas doen versnellen. Dit komt omdat schooltassen veel gewicht moeten dragen, door onder andere de schoolboeken.

Stylingadvies 3: Kleden voor de vrije tijd

In je eigen vrije tijd kun je lekker aantrekken wat je wilt, zonder over kledingvoorschriften na te denken. Ga jij toch de deur uit om iets te ondernemen? Zorg er dan op zijn minst voor dat je jezelf oprecht goed eruit vind zien in de gekozen outfit en dat het comfortabel zit. Hoe je je voelt, straal je namelijk ook uit.

Laat in je vrije tijd de laptoptas en de aktetas thuis staan. Kies in plaats daarvan voor een schoudertas of een rugzak. Een handtas en een heuptasje zijn ideaal voor de vrije tijd.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Mode